Soros vagy egymás melletti? – Babakocsi kérdés

2015.01.22 10:08

Az első iker babakocsi kiválasztásánál nagy gondban voltam. Vajon melyik a praktikusabb: az egymás előtti vagy az egymás melletti? Több ikres anyukával is beszéltem, és megoszlottak a vélemények. Végül arra jöttem rá, hogy nincs jó és rossz döntés. Mindenkinek mások az igényeik. Van olyan, aki azt tartja szem előtt, hogy beférjen a liftben. van akinek az a szempont, hogy könnyű legyen, mert emeletre cipeli, be kell férnie az autóba, be kell férni vele kisboltba, nagykerekű kell, mert nincs aszfalt járda, és még sorolhatnám.

Én az egymás melletti változat mellett döntöttem, és nem bántam meg. Nálam a szélesség nem volt szempont, nagyobb boltokba be lehet mindennel férni. Az első Travel Systemes volt. Ez fontos volt, mert sokat járunk autóval, így csak a vázat kellett betenni a csomagtartóba. Amikor a hordozót kinőtték, és elkezdtek ülni, akkor már ez az iker babakocsi nagy volt, és nehéz nekem. Esernyőre csukható babakocsira váltottunk, ami szintén egymás melletti. Ezt nagyon szeretik, mert hamar rájöttek – Luca kezdeményezésére – hogy így tudják egymás kezét fogni. Persze olyan is előfordul, hogy Luca, a tipikus csak, direkt bosszantja Bencét. Na, ilyenkor jó lenne szétszedni őket.

Hallottam olyan verziót is, hogy két egyes babakocsit vettek, s azt kapcsolták össze. Ez praktikus, ha külön-külön is gyakran toljátok őket. Én többnyire egyedül vagyok velük, ezért választottam inkább a hagyományos iker kocsit.

Nekem most 1,5 évesek az ikreim, lassan kisebb kerekűre cserélném a babakocsijukat, mert ebben már nagyon nehezek, és az autóban is sok helyet foglal. Egyelőre nem találtam meg az igazit, mert az ár is szempont nálam, de keresgélek.

 

 

Szerintem mindenki azt gondolja végig, hogyan és hol használja a mindennapokban.

 

Ti milyen iker babakocsit választottatok?

 

 

 

—————

Vissza