Miket nem szerencsés ikres kismamitól megkérdezni?

2015.02.23 10:31

Amikor az emberek megtudják, hogy ikreket vársz, sokszor meglehetősen furcsán reagálnak. Gyakran félve mondtam ki, hogy ikrek laknak a pocakomban, mert kifejezetten zavart némelyik reakció. Összegyűjtöttem pár jellemző mondatot:

  1. Ó te szegény! Nem hiszem, hogy sajnálni kéne. Sőt! Sokan köztünk évekig szeretnének gyereket, és nem adja meg nekik a Sors. Én egyszerre kettőt kaptam.
  2. Természetes úton fogantak? Ez elég erősen magánügy. Számomra megdöbbentő volt, mikor idegenek szegezték nekem ezt a kérdést. Én szerencsés vagyok, mert természetesen fogantak az ikrek. De sokan évekig szenvednek, és nem feltétlenül szeretnék ezt nagy dobra verni.

  1. Ikreket szerettetek volna? Talán ez a kedvencem. Nem hiszem, hogy az ember ikreket tervez. Persze van, akinek nagy álma, hogy ikrei legyenek. De alapvetően az emberek babát terveznek.
  2. Négy gyerek? Te jó ég! Megint csak úgy gondolom, hogy nem én vagyok az, akit sajnálni kell. Szerencsés vagyok, hogy négy gyerek anyukája lehetek.
  3. Hogy fogod szoptatni őket? No igen. Jó kérdés. Ráadásul szintén olyan kérdés, amit nem egy idegennel szeretnék kitárgyalni. Fogalmam sem volt, csak azt tudtam, hogy az első kettőt nagyon szerettem szoptatni. Bíztam benne, hogy most is sikerülni fog, hiszen sokan szoptatnak ikreket. Végül nekem nem adatott meg sokáig, de az a kis idő is élmény volt.
  4. Császár lesz, ugye? Ez miért olyan természetes? Sok ikerbaba természetes úton jön a világra.

 

Neked milyen kellemetlen kérdéseket tettek fel?

 

 

 

 

—————

Vissza


Miket nem szerencsés ikres kismamitól megkérdezni?

Nincs hozzászólás.