Méretkülönbség a pocakban

2015.01.29 09:17

Sok ikres anyukával beszélgettem, akik aggódtak amiatt, hogy az egyik Pocaklakó jóval kisebb, mint a másik. Nekem is különböző méretűek voltak szinte első perctől az ikrek. (Valószínűleg, mivel Bence 2770 gr-mal, Luca 1990 gr-mal született) De az ultrahang teljesen összevissza értékeket mutatott. Az egyiken szinte grammra egyformák voltak, a következő alkalommal óriási különbség, majd megint egyformák, és ez így ment végig. Végül az utolsó sem találta el egyiknek sem a pontos méretét. Mindkettőt 2350 gramm körülire becsülték 6 nappal a szülés előtt.

Nekem az orvosom azt mondta, hogy az áramlásra különösen figyelünk. Ha az rendben van, akkor nem aggódunk. Az ultrahang nem tud pontos értéket kimutatni, csak különböző adatokat összevetve becsüli meg a babák súlyát. Nekem egyik gyerekemnél sem jött be még a +-10% eltérés sem.

Szóval ne aggódjatok, ha eltérnek a babák méretei. Még ha így s van, akkor sincs baj, ha egyébként a keringés, a méhlepény rendben van. Nem egyformán fejlődnek kint sem a babák, a pocakban sincs ez másképp.

 

Nektek mennyire volt pontos az ultrahang, és mennyivel születtek az ikrek?

 

 

 

 

—————

Vissza


Méretkülönbség a pocakban

Nincs hozzászólás.