Manóruhák

2015.01.27 10:28

Amikor nekilátunk a babakelengye beszerzésének, felmerül a kérdés, mekkora legyen az első babaruha? Egy gyereknél, ha időre születik általában 56-os mérettel kezdünk, de ikreknél nem ennyire egyértelmű a helyzet. Ők sokszor korábban, kisebb súllyal születnek akkor is, ha időre jönnek. Hiába az ultrahang, az sem tudja pontosan meghatározni, hogy mekkorák lesznek a babák. Nekem állandóan más méreteket mutatott. A végén már hetente jártam ultrahangra, és volt, hogy összement Luca, volt hogy irreálisan nagyot nőtt.

Nekem szerencsém volt, apró ruhákat kaptam kölcsön egy másik ikres családtól, így csak a hazamenős ruhát kellett megvennem. Ezt viszont utolsó pillanatra hagytam. Kinéztem, hogy melyik tetszik, megmutattam nővéremnek, és az ikrek születése után megvette a szükséges méretet. Nekünk 44-es kellett, de ha előre szeretnél bevásárolni, akkor inkább az 50-est ajánlom, abból is csak pár darabot, mert hamar nőnek.

Van egy honlap, ahol ingyen tudsz apró ruhákat igényelni, de nagyon fontos, hogy ha már nincs rá szükség, akkor küldd vissza, hogy más is használhassa. A Manócsomag igénylésének nincs semmilyen feltétele, csupán annyi, hogy kis súlyú babád szülessen. Nagy segítség ez a családoknak, mert tényleg nem sokáig van szükség erre a kicsi méretre, nehezen beszerezhetőek és nem olcsók a babaruhák. Én nem vettem igénybe, mert kaptam máshonnan segítséget, de gratulálok a fenntartóknak!

forrás: www.perfectlypreemie.com

 

 

—————

Vissza


Manóruhák

Nincs hozzászólás.