Légzésfigyelő ikreknek

2015.02.11 11:15

Mivel az ikrek gyakran kis súllyal születnek, ezért különösen fontos nekik a légzésfigyelő legalább addig, amíg megerősödnek. Többféle légzésfigyelőt lehet kapni (a márkákra most nem térnék ki), és nem feltétlenül az ikres a jó választás. De mi alapján döntsük el, hogy mire van szükségünk?

  1. Ha az ikrek egy ágyban alszanak:

Ebben az esetben csak a pelenkára csíptethető légzésfigyelő használható, mely a baba pocakjának mozgását figyeli. Ennek nagy előnye, hogy nemcsak az ágyban, hanem autóban, babakocsiban is a babákon lehet. Ehhez külön 1 db bébiőrre lesz szükséged.

  1. Ha az ikrek külön ágyban, de egy szobában alszanak:

Ha az ikrek külön alszanak, akkor 2 db matrac alá helyezhető légzésfigyelőt is választhatsz. Ennél a babaágy matraca alá kell betenni egy érzékelőlapot, ami figyeli a baba légzését, és ha légzéskimaradást érzékel, riaszt. Ennek létezik ikres változata is, amelynél egy vezérlőhöz két érzékelő lapot adnak. Ettől függetlenül külön ágyban kell elhelyezni a babákat, mert az érzékelő nagyon érzékeny és a kicsik is elmászkálhatnak.

Bébiőrből ebben az esetben is elég 1 db az ikrek szobájába. (1 db légzésfigyelő + 1 db légzésfigyelő, bébiőr egyben)

  1. Ha külön szobában alszanak az ikrek:

Ha az ikreknek külön szobája van, akkor 2 db külön légzésfigyelőt és bébiőrt kell venni. így mindkét baba biztonságosan figyelhető.

 

Az én ikreim egy szobában aludtak, de külön ágyban. Nekem két külön légzésfigyelőm volt, amelyek közül az egyiknek bébiőr funkciója is volt. Ez nekem tökéletes volt.

ha nem akarsz venni, bérelni is tudsz légzésfigyelőt, illetve nálunk pl. a védőnőtől is lehet igényelni pár hónapra.

 

Ti milyen légzésfigyelőt választottatok?

 

 

 

 

—————

Vissza


Légzésfigyelő ikreknek

Nincs hozzászólás.