Hogyan vásároljunk ikrekkel?

2015.01.08 10:15

Első gondolatra ijesztőnek tűnik két babával nekivágni a vásárlásnak. Az én próbálkozásaim is többször kudarcba, vagy üvöltésbe fulladtak. És valljuk be őszintén, ez elég kellemetlen egy anyukának. Összegyűjtöttem néhány praktikát, ami megkönnyíti bevásárlásunkat:

  1. írj bevásárlólistát! Ikrekkel nincs lehetőség a boltban végiggondolni, hogy mi is hiányzik otthonról, mit főzöl, ahhoz milyen hozzávalók kellenek, van-e még elég wc papír vagy éppen nem fogyott- e ki a tusfürdő. Mindent, amit venni szeretnél írj fel, és célirányosan haladj a boltban, így lerövidíted a vásárlási időt, és kisebb eséllyel fogy el a Manók türelme.
  2. Ne bevásárlókosarat használj! Elég a nagy babakocsival lavírozni a polcok között. Ne akard még a bevásárlókocsit is irányítani. Pakolj a babakocsi aljába, vagy vigyél magaddal szatyrot, amit a babakocsi fülére akaszthatsz.
  3. Kellemeset a hasznossal. Praktikus megoldás lehet az is, ha a bevásárlást alvásidőre időzíted. így van esélyed, hogy végigalusszák a vásárlást, és te nyugodtabban válogathatsz.
  4. Gondoskodj a nyugalomról! Mindig vigyél magaddal vizet, ha már nagyobbak nasit és pelust az útra, még akkor is, ha elvileg végig aludni fognak. Hidd el, a Babák érzik, mikor kell hirtelen, evésidőn kívül megéhezni.
  5. Dupla bevásárlókocsi?. Ha már nagyobbak, akkor bele lehet ültetni őket bevásárlókocsiba. Persze többnyire ezekben csak egy hely van. Amíg kisebbek, addig megoldás lehet, hogy egy ülést használsz kettőnek. Egy-egy lábijukat kidugják a lábtartón, a másik befele lóg a kocsiba. Később az egyik gyerkőcöt a vásárolt áruk közé kell ültetni. Ügyelj arra, hogy ne tegyél a közelébe olyan dolgokat, amibe bele tud harapni, amit meg tud rongálni. Arra is figyelni kell, hogy ne álljon fel közben. Én ezt úgy oldottam meg, hogy a hátsó falhoz ültettem, és az ölébe pakoltam könnyebb dolgokat, amivel eljátszott. (Persze, ha épp veszel ilyet. Ha nem, akkor marad az anyai szigor. J)
  6. Fogadd el a segítséget. Ikerbabakocsival nem olyan egyszerű közlekedni. Ha valaki kinyitja az ajtót, vagy segítséget kér a dolgozóktól, hogy egy másik szárnyat is kinyissanak neked, fogadd el bátran. ne szerénykedj. Ne feledd, az emberek többsége csodálattal néz rád és az ikreidre.
  7. Használd a kuponokat! Amikor ikrek érkeznek a családba, hamar megnőnek a költségek. Érdemes figyelni az akciókat, kuponokat.
  8. Online vásárlás. És ha minden kötél szakad, remek online vásárlási lehetőségek is vannak már manapság. :-)

 

Neked mi a tapasztalatod?

 

 

—————

Vissza


Hogyan vásároljunk ikrekkel?

Nincs hozzászólás.