Hogyan öltöztessük kora tavasszal az ikreket?

2015.03.23 15:20

Végre itt a tavasz! Ilyenkor sok kezdő szülőben felmerül, hogyan öltöztessem az ikreket, hogy ne legyen melegük és ne is fázzanak meg? Van néhány alapszabály, de az se mindegy, hogy mennyi idősek a picurok és mennyire fagyosak. Ahogy mi felnőttek sem vagyunk egyformák, a gyerekek között is van olyan, aki hamarabb kimelegszik. Nekem a lányaim hamarabb fáznak, a fiúk izzadósak.

Amíg a babák nem nagyon mozognak, csak babakocsiban szemlélik a világot, vagy ott szundikálnak, addig őket melegebben kell öltöztetni. Az örökmozgó totyogóknak elég egy vékonyabb kabát. Azt szokták mondani, hogy egy réteggel több ruha kell rájuk, mint amit mi veszünk fel. Ne adjunk rájuk vastag pulóvert, mert abba könnyen beizzadnak. Érdemes őket rétegesen öltöztetni, hogy ha melegük van, akkor lejjebb tudjuk őket vetkőztetni. Én nagyon szeretem a body-t ilyenkor, mert biztosan nincs kint a derekuk. Az is lehet, hogy az egyik manóra egy réteggel több ruha kell, mint az ikertesóra. Ha figyelünk, és kitapasztaljuk ki mennyire fagyos, akkor hamar belejövünk ebbe is.

Sokszor aggódnak anyukák, hogy hideg a gyerek keze, biztosan fázik. Ez nem így van. Mindig a nyakuknál kell megnézni, hogy jól vannak-e felöltözve. Ha az meleg, akkor nincs baj. Én ilyenkor rendszeresen ellenőrzöm, ha egész nap kerteznek, mert reggel még hűvösebb van, de folyamatosan melegszik az idő. Előfordulhat, hogy mégis túlöltöztetjük őket, és azt tapasztaljuk, hogy a hátuk megizzadt. Nagyon fontos, hogy ilyenkor ne vetkőztessük nagyon le, mert ilyenkor könnyen megfáznak. Ha van alul pulcsi, azt vegyük le, de a kabát maradjon. Ha picit lehűlt, akkor esetleg a kabátot kigombolhatjuk.

 

Ne aggódjatok, hamar belejöttök!

 

—————

Vissza