Hogyan öltöztessük az ikreket farsangon?

2015.02.13 10:06

Tegnap volt az ikrek első bölcsis farsangja. Sokat gondolkodtam azon, hogy minek öltöztessem őket. Először a nagyok régi jelmezei közül akartam választani, de Luca olyan pici, hogy ekkora jelmezünk nem volt. Úgy gondoltam, a sors akarja így, hiszen ikrek, legyenek farsangon összehangolva. Úgyis csak addig tudjuk kihasználni ezt a lehetőséget, amíg picik. Később határozott elképzelésük lesz arról, hogy minek öltözzenek, és talán teljesen mindegy lesz nekik, hogy azok valamilyen szinten összeillenek-e vagy sem. A neten rengeteg ötlet van ikres jelmezekre. Mi alapján választhatunk?

  1. Állatok: lehetnek ugyanolyan állatok, de külön más-más színűek. Pl. fekete és fehér cica. Vagy azonos csoportba tarozó állatok. Pl. macskafélék: tigris, oroszlán, rovarok: méhecske és katica
  2. Karakterek: Valamilyen meséből, rajzfilmből kiválasztott karakterek. Pl. Bogyó és Babóca, Jancsi és Juliska, Hercegnők, 7 törpéből, Hupikék törpikék, Micimackó és Malacka vagy Micimackó és Tigris. Itt lehet a gyerekek karakteréhez és neméhez is igazítani a jelmezt.
  3. Vicces jelmezek: Választhatunk mókásabb farsangi jelmezeket is. Lehetnek pl bohócok, vagy zöldségek, pl. sárgarépa és fehérrépa, robotok.

 

Attól függetlenül, hogy hasonlóan szeretnénk beöltöztetni őket, nagyobb gyerekeknél végig lehet gondolni, hogy mit szeretnek, mi illik az egyéniségükhöz.

 

Nekem az is szempont volt, hogy itthon el tudjam készíteni. Végül Mickey és Minnie egér lettek. Az eredmény:

Néhány további ötlet:

forrás

forrás

forrás

forrás

forrás

forrás

forrás

—————

Vissza


Hogyan öltöztessük az ikreket farsangon?

Nincs hozzászólás.