Hogyan kerékpározzunk ikrekkel?

2015.03.16 11:44

Amikor elindulunk az ikrekkel nem csupán a séta jelentett gondot. Különösen ha nagyobb gyerekek is vannak, és itt a tavasz, sokan szívesen indulunk neki kerékpárral is. De mi van akkor, ha erre egyedül vagyunk, vagy ha van mellettük egy kisebb, 2-3 éves gyerkőc.

Sokat gondolkodtam rajta, mi a legjobb megoldás. Persze ha csak sétálunk, akkor jöhet a kismotor, később a futóbicikli, de ezek nem alkalmasak egy-egy nagyobb kerékpározásra, amire már nagyobb gyerekeim képesek. Az egy ülés elől, egy hátul megoldást nem tartottam biztonságosnak. Megállásnál, bukkanónál, amikor meg kell tartani a biciklit, veszélyes lehet, főleg, ha az egyik (vagy mindkettő) izgága. Ráadásul én eleve veszélyesebbnek tartom az első gyereküléseket, mint a hátsót, szerintem sokkal nagyobb a balesetveszély, hiszen a kilátásban, és a kormányzásban is korlátozva vagyunk. Melyiket hova ültessem, ki utazzon biztonságosabban?

A megoldás számomra a kerékpár utánfutó lett. Ezeket ma már többféle formában, színben lehet kapni. Van lehetőség ár szerint is igazodni a pénztálcánkhoz, de akár használtan is ki lehet fogni jó minőségűt. Én olyat választottam, ami babakocsiként is funkcionál (jogger), mivel így nem kell külön babakocsit vinnem a sétához. Pl. ha elmegyünk a Velencei tavat körbebiciklizni, de ők elalszanak, mi meg megállnák sétálni, akkor nem kell őket sem arra kényszeríteni, hogy gyalogoljanak, sem áttenni őket babakocsiba, ami egyébként is problémás lenne, ha nem az autótól indulnánk sétálni.

—————

Vissza