Fogadjuk el a segítséget!

2015.01.09 09:52

Amikor a család és a barátok megtudják, hogy ikreket vársz, sokan felajánlják segítségüket.

 

Saját tapasztalatom szerint az ikes anyukák eleinte nem szívesen fogadnak el segítséget. Én is így voltam ezzel. Talán van bennünk egyfajta bizonyítási vágy, hogy megmutassuk, egyedül is elboldogulunk a feladattal. Igenis képesek vagyunk megállni a saját lábukon és el tudjuk látni a gyerekeinket. Ez természetesen így is van. De gyakorló anyukaként ismerjük el, néha jól jön a segítség.

 

Amíg az ikrek a pocakban vannak, addig egyébként sem tudjuk elképzelni, miben tudna segíteni egy „idegen”. Aztán szépen lassan rá kell jönnünk, hogy jól jön a segítség. Senkinek sem jó, ha anya teljesen kimerül. Összegyűjtöttem néhány dolgot, amiben tudnak mások segíteni:

 

  • Az ikrek érkezésével a mosógép is csatasorba áll. Jóval többet kell plusz két gyerekre mosni, mint előtte. Ezért bátran kérd meg a szüleidet vagy barátnődet, ha épp ott van látogatóban, hogy teregessen ki vagy indítsa be a mosógépet.
  • Jól jöhet, ha valaki kipakolja a mosogatógépet, vagy elmosogat helyettünk.
  • Az etetéshez is befoghatunk egy vendéget. Igen nagy segítség, ha az egyik babát nem nekünk kell etetni.
  • A bevásárlás is sokkal könnyebb, ha egyedül intézhetjük. Bízzuk rá addig a kicsiket egy ismerősre. Ha félünk, hogy addig is hiányozni fogunk a gyerkőcöknek, akkor időzítsük ezt alvásidőre.

 

Ezek apróságoknak tűnnek, de igenis jól esik, ha ezt néha megcsinálja valaki helyettünk.

 

Ti szoktatok segítséget kérni?

 

 

 

—————

Vissza


Fogadjuk el a segítséget!

Nincs hozzászólás.