Etetés tápszerrel

2015.01.15 11:58

Én sajnos nem sokáig tudtam etetni az ikreket. Luca élete első 6 hetét kórházban töltötte. A műtét legyengítette, és sokáig orrszondával táplálták, így nem ment neki a szopi. Anyatejet kapott egy ideig, de cumisüvegből. Bence ügyes volt, de 2 hónapos korától elutasította a cicit. Egy darabig fejtem, de ez nem ugyanaz, nem termelődött elég, és nagyon időigényes volt négy gyerek mellett, így maradt a tápszer.

Mindig egyszerre etettem őket. Nekem a szopipárna sokat segített. Ha nincs, jó lehet helyette sima, nem túl puha párna is, vagy pihenőszék, esetleg a hordozó. A lényeg, hogy megemeld a fejét, és egyenesen legyen kitámasztva.

Amíg Bence szopizott, addig őt karban tartottam vagy kispárnára tettem az ölemben, Lucát pedig a szoptatós párnára helyeztem el, és a cumisüveget tartottam. Később mindketten a szopipárnán feküdtek, egyik kezemmel az egyiket, másikkal a másik babát etettem. Sőt, néha az üveget megtámasztottam a takaróval, és csak csodáltam őket, ahogy esznek. Persze ahogy erősödtek, igyekeztem megtanítani őket, hogyan kell megfogni a cumisüveget. Érdekes, hogy bár Luca volt a gyengébb, ő hamarabb megtartotta. Bence kényelmes fajta. Ő is képes lett volna rá, de így egyszerűbb volt neki. :-)

Esti etetéshez mindig előre bekészítettem a tápszert a hűtőbe, és ha éhesek voltak, felmelegítettem. Nem akartam, hogy sokáig sírjanak, nehogy a nagyobbakat felébresszék, és magamnak is időt spóroltam.

A büfiztetés ugyanígy zajlott, csak hasra tettem őket a párnán. Bence hasfájós volt, ezért őt vállon is meg kellett mozgatni, de ez nem zavarta Lucut, nem igényelte ő is. Mire Benci kipihente a kaját, már volt hogy Luca visszaaludt a párnán. Szerencsém van vele, nyugis kiscsaj.

 

Ti milyen praktikát alkalmaztatok?

—————

Vissza