Egyformán öltöztessük?

2015.01.21 09:52

Az ikreket – különösen ha egypetéjűek – sokan öltözteti egyforma ruhába. Szerintem szívmelengető látvány két vagy három egyforma picurt látni. Nekem vegyespárosaim vannak, de csecsemőkorban még én is gyakran hangoltam össze ruhácskáikat.

Most már Lucára inkább csajosabb, Bencére pasis cuccokat adok. Szerintem a szülőknek maguknak kell eldönteni, hogy ők hogy szeretnék öltöztetni babáikat. Nem vagyunk mi sem egyformák, mindenkit más indok vezérel egyik vagy másik irányba. Sok helyen olvastam, hogy az egyéniségük fejlődését korlátozza, ha egyformában járatjuk őket.

Nos, én úgy vélem, hogy 2-3  éves korig, amíg nem akarnak ők maguk beleszólni (a nagylányomnál ez inkább 1,5-2 év volt. J) az öltözködésükbe, addig belátásunk szerint öltöztethetjük az ikreket, nincs jó vagy rossz döntés. Utána azonban hagyni kell őket kibontakozni. Ha nekik jó érzés, hogy egyformába járnak, akkor folytathatjuk a dupl ruhavásárlást. De ha más az ízlésük, akkor ebben támogatnunk kell őket. Szerintem ha ezt követjük, akkor kialakul az identitásuk. Ha nehezen szakadsz el az egyforma öltözéktől, akkor kompromisszumos megoldásként lehet egyforma ruhát venni, de különböző színben. így talán könnyebb elfogadni, hogy nőnek.

 

Ti egyformán öltöztetitek őket?

 

 

—————

Vissza


Egyformán öltöztessük?

Nincs hozzászólás.