A sokkoló hír

2015.01.06 11:02

Sok ikres anyukával beszélgettem, és azt tapasztaltam, hogy mindenki másképp fogadta és dolgozta fel a hírt, hogy ikerbabákat vár. Én sosem felejtem el a 8 hetes ultrahangvizsgálatot, amikor az SZTK-s orvos teljes természetességgel és nyugalommal közölte velem, hogy mindkét szívhang gyönyörű. Pár másodpercig megszólalni sem tudtam, majd félve kérdeztem meg: „Mindkettő? Akkor,….ikrek?” Naná hogy ikrek, válaszolta morcosan, különben nem lenne két szívhang. Persze, logikus. De miért pont nekem, és hogyan lettek ikrek, és miért a harmadik terhességemnél…? Hasonló kérdések pörögtek át az agyamon. Tudtam, hogy az ikrek anyagilag és fizikailag is nagy teherrel járnak. Különösen úgy, hogy már volt két óvodás gyerekem.

Nem volt több kérdésem, csak vártam, hogy vége legyen a vizsgálatnak, és kimehessek a levegőre. Hirtelen nem tudtam mihez kezdjek a hírrel, hogyan dolgozzam fel, kit hívjak, kihez szaladjak? Egyik pillanatban büszke voltam, a következőben rájöttem, hogy nem férünk el az autóban. Majd hihetetlen boldogságot éreztem, aztán azon tűnődtem hogy fogom „legózni” őket. Nem tudom mikor tértem magamhoz. Szerintem hetek teltek el, mire felfogtam, hogy két élet fejlődik a pocakomban.

És igen. Jól gondoltam akkor. Valóban nagy teher két csöppség egyszerre. De azt is tudom, hogy minden pénzt és fáradtságot megérnek.

Te se szégyelld, ha eleinte hasonló pánik uralkodik el rajtad. Én úgy gondolom ez természetes reakció. A végén úgyis rájössz, hogy bár nehezek a mindennapok, de hihetetlen boldogság látni őket cseperedni.

 

Te hogyan fogadtad az első hírt?

 

 

 

—————

Vissza


A sokkoló hír

Nincs hozzászólás.